Епідемія кору в Україні пояснюється недовірою українців до влади.

Про це написав журналіст Дмитро Гнап в Facebook. За його словами, вся проблема в тому, що в 2008 і 2012 роках сталися смертельні випадки від щеплень проти кору. Після цього багато батьків відмовляються щепити своїх дітей. Як доказ він наводить статистику щеплень в Україні за останні роки.

"Але більшість тих, хто уникає вакцинації, мені здається робить це через недовіру до держави, до чиновників МОЗ, до лікарів. І недовіру це базується на цілком реальних і ще зовсім недавніх трагедіях. І випадках повної безкарності за них. Ну і без істерії навколо цих подій не обійшлося, люди завжди такі люди", - написав він.

Супрун про епідемію в Україні

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на 12 січня вже зафіксовано 74 випадки захворювання на кір: 57 дітей до 17 років і 17 дорослих. Найвища кількість хворих серед дітей у віці 5-9 років - 46,5%. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 17 випадків, дітей шкільного віку - 30 випадків.