З північними оленями український читач знайомий завдяки дитячим казкам. Саме ця велична і граціозна тварина супроводжувала Герду в країну Снігової Королеви. Крім того, без північних оленів Санта-Клаус не зміг би виконувати свої новорічні поїздки. Проте в реальності, північні олені вимерли в природному середовищі свого проживання ще на початку ХХ століття. Тепер, завдяки зусиллям волонтерів, меценатів і міжнародних структур Олені повертаються на батьківщину. Як повідомляє сайт Гордон, в основу відновленої популяції лягли примірники, вивезені колись для розведення в неволі.

Завдяки ввезенню північних оленів та їх розведення в неволі у Фінляндії вдалося відновити вимерлий вид, повідомили в Єврокомісії. На початку 1900-х років у Фінляндії вимерли лісові олені, популяцію яких вдалося відновити завдяки їх ввезення та розведення у неволі. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії в Facebook.

Зазначається, що проект з відновлення поголів'я оленів фінансувався ЄС, і зараз завдяки йому у Фінляндії налічується близько 2 тис. особин цих тварин. "Це гарантує, що північний олень не зникне знову: мета проекту полягає в тому, щоб збільшити поголів'я оленів і мати їх більше генетичне різноманіття в Фінляндії і Швеції", – зазначили в Єврокомісії.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв єдинорога, знайденного в Казахстані