У другий тур президентських виборів у Чехії вирвалися вперед два кандидати - глава держави Мілош Земан і колишній глава Академії наук Чехії Іржі Драгош. Про це повідомляє УНІАН.

Згідно з інформацією, у виборах взяло участь близько 61,79% виборців. За результатами підрахунку 99% бюлетенів, на рахунку Земана – 38,59 % голосів, Драгоша – 26,59 %.

Обидва, згідно з правилами, стануть учасниками другого раунду голосувань. Кандидат Павло Фішер, колишній посол Чеської Республіки у Франції, набрав 10,23%, Міхал Горачек, колишній власник лотерейної компанії, поет-пісняр, письменник, журналіст – 9,18%, Марек Гилшер, лікар і фахівець з міжнародних відносин - 8,83%. Інші кандидати набрали менше 5%.

Нагадаємо, Рада Європейського союзу має намір створити нову програму у сфері оборони.

Крім того, компанія Авто Імперія вже 6 років займається доставкою машин на європейських номерах. Це легальний бізнес, який наблизив багатьох українців до мрії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Дивіться сюжет про вибори

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", в Україні вперше за всю історію побудують мости для тварин.