Фахівці стверджують, що біткоіну поки що так і не вдалося стати зручним платіжним засобом. Розміри комісійних, які беруть посередники і обмінники, а так само тривалий термін здійснення транзакцій ставлять під питання баланс втрат і придбань у цьому процесі. Крім того, користувачі звинуватили найбільший кріптовалютний обмінник в умисному саботажі, повідомляє портал ForkLog.

Найбільший кріптовалютний обмінник Coinbase звинуватили в проблемах з довгим підтвердженням транзакцій у мережі біткоіна. Користувач Twitter @CivEkonom звернув увагу, що після того, як 12 січня майданчик призупинив виведення біткоінів, обсяг мемпула (mempool, набір всіх транзакцій, які чекають підтвердження) почав зменшуватися. Він знову почав зростати після відновлення операцій. За словами @CivEkonom, обмінник проводить транзакції окремо, а не партіями, що дозволило б знизити час підтвердження і розмір комісій.

"Вам потрібно об'єднувати вихідні транзакції. Тільки ви займаєтеся спамом в мережі, — написав @CivEkonom. — Якщо б ви використовували SegWit і об'єднували всі вихідні транзакції, мемпул був би порожнім! Це чітко видно на графіку. Це ваш основний бізнес, ви його знищуєте". Аналогічний графік склав генеральний директор сервісу Bitrefill Сергій Котляр, а також користувачі Reddit. Глава Coinbase Брайан Армстронг після цих звинувачень повідомив, що компанія працює над об'єднанням транзакцій, впровадженням протоколу SegWit та іншими рішеннями проблеми затримки операцій.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав, чому біткоін це бульбашка