З середини минулого літа київський метрополітен підвищив вартість однієї поїздки з 4 гривень до 5 і перестав продавати більше одного жетона на руки. В адміністрації метрополітену пояснює цей крок модернізацією процесу. Однак у мережі з'явилася і альтернативна версія. На думку киянина А. Новікова, мешканці столиці почали друкувати жетони на 3D-принтерах та влади міста вирішила дати бій пластиковим криптовалютникам. Як повідомляє сайт Інформатор, керівництво підземки цю версію відкидає.

У Facebook кілька днів тому з'явився пост жителя столиці Олексія Новікова, в якому він пожартував про нову "кріптовалютну схему" – "майнінг" жетонів метро. У своїй публікації Олексій писав про любов киян до звичних пластмасовим кружків, навіть назвав їх "найміцнішою валютою в країні". Крім того, Новиков пояснив, що причиною виведення жетонів метро є той факт, що нібито один з анонімів, якого він назвав "українським Сатоши (нібито винахідник біткоінів)" став друкувати їх на 3D-принтері.

ПОЧЕМУ КИЕВСКИЙ МЕТРОПОЛИТЕН ИЗЫМАЕТ ЖЕТОНЫ ИЗ ОБОРОТА Трудно не заметить, как тяжко даётся киевлянам расставание с...

Posted by Лёша Новиков on Wednesday, 10 January 2018

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Природно, допустити подібне прямо у себе під ногами наше репресивне градоначальство просто не змогло. Тепер ви знаєте, чому у нас відбирають останню надію на технократичний стрибок, наші жетончики", — написав Новіков. Відзначимо, що на момент написання замітки у поста було майже 50 репостов і під півтисячу лайків та інших емоцій. Журналісти звернулися в Київський метрополітен з проханням прокоментувати цю посаду: "Це весело навіть на рівні чуток. У нас країна стартапів, може хтось собі і "майніт". Метро переходить на електронний квиток і автоматизує процеси. Жетон просто виводиться як застарілий спосіб оплати", — розповіла прес-секретарка Київського метрополітену Наталка Макогон.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про українську кріптовалюту