Штучний інтелект поступово підходить до тієї межі, після якої він зможе стежити навіть за думками людини. Сьогодні нікого вже не здивуєш роспізнаванням людини в масці, ідентифікацією почерку і голосу. Але думки залишалися досі тією областю, над якою має владу лише сама мисляча людина. Схоже, що ситуація змінюється і скоро машина дозволить залізти в голову кожного з нас, повідомляє сайт new-s.com.ua.

Настав час, коли зчитування думок стало реальністю - по крайній мірі, в Японії. Фахівці з японської лабораторії ATR розробили технологію, яка допомагає буквально підглядати думки людини. В ході експерименту учасникам показували зображення, а дослідники з допомогою спеціального обладнання фіксували їх мозкові імпульси. У результаті виявилося, що штучний інтелект на основі отриманих мозкових імпульсів відображає нечітку картинку, схожу на те, що бачить людина, після чого постійно покращує зображення, щоб домогтися більшої схожості.

Такий інноваційний винахід дослідники назвали "реконструкцією глибоких зображень". Штучний інтелект зчитує те, про що думає людина і візуалізує це на екрані комп'ютера. Творці наукового проекту визнають, що поки робота створеного ними алгоритму не ідеальна. Однак вони планують вдосконалювати свою технологію і сподіваються, що їх розробка отримає широкий розвиток. Вчені вважають, що за допомогою неї в майбутньому вдасться створити технологію миттєвого обміну інформацією між людиною і обчислювальною машиною.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, коли роботи озвіріють