Французький виробник дитячого харчування Lactalis відкликав з ринку 12 млн пачок молочних сумішей. У цій продукції виявили збудників сальмонельозу.

Про це повідомив генеральний директор Lactalis Еммануель Беньє в інтерв'ю Journal du Dimanche. За його словами, компанія не збирається нічого приховувати і прагне постачати лише здорову продукцію для дітей.

У зв'язку з цим Lactalis відкликає з ринку 12 млн пачок молочних сумішей у 83 країнах світу. Відкликатимуть усі партії сухого молока, вироблені на розташованому в Краоне на заході Франції заводі, незалежно від дати випуску.

Беньє заявив про готовність його компанії співпрацювати зі слідством та зробити санітарні стандарти більш жорсткими. Крім того, Lactalis пообіцяла відшкодування родинам, які постраждали від наслідків споживання дітьми зараженої збудниками сальмонельозу продукції компанії.

Щонайменше 35 випадків зараження дітей небезпечними бактеріями виявили лише у Франції. Серед потерпілих від неякісного дитячого харчування багато немовлят віком до шести місяців. Щонайменше один випадок зареєстровано в Іспанії. Ще один випадок захворювання наразі розслідують у Греції. Проти компанії споживачі подали десятки позовів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зазначимо, що продукція компанії Lactalis представлена і в Україні.

Сальмонельоз - гостре інфекційне антропозоонозне захворювання, що викликається сальмонелами і характеризується, в загальному випадку, розвитком інтоксикації та ураженням шлунково-кишкового тракту.

Дивіться: скандал з Lactalis набирає обертів

Як повідомляв портал "Знай.ua", ветеринари розповіли, чим не варто годувати домашніх тварин.