Зростаюча кількість опозиціонерів у правлячій грецькій партії СІРІЗА підштовхнуло прем'єр-міністра Алексіса Ціпрас до рішення провести таємне голосування за недовіру уряду.

Голосування може відбутися вже наступного тижня, повідомляє Ekathimerini. За його результатами буде вирішуватися питання про проведення в країні дострокових виборів.

Читайте також: Греки планують скоротити зарплати міністрам і скасувати депутатські пільги

"Ми будемо дотримуватися парламентських норм і конституції", - прокоментувала речник уряду ініціативу прем'єра.

Як уточнює Європейська правда, голосування за недовіру уряду відбудеться після 20 серпня, коли Афіни проведуть чергову виплату по кредиту Європейського центробанку.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У найбільшої опозиційної партії грецького парламенту "Нова демократія" вже заявили, що немає жодного шансу, що Ципрас отримає її підтримку.

Сьогодні вранці, після дискусії, яка тривала всю ніч, парламент Греції схвалив угоду з трійкою міжнародних кредиторів про надання 86 млрд. євро фіндопомоги. Напередодні голосування екс-міністр енергетики Греції оголосив про створення руху проти допомоги кредиторів і оголосив "мобілізацію" однодумців по всій країні.