Холодний душ допоможе протверезіти; ніж старше вино, тим воно краще; червоне корисніше білого - ви серйозно? .. Експерти розповіли, як воно насправді.

Про це повідомляє healthinfo.ua.

Міф 1. Темний алкоголь менш шкідливий ніж світлий.

Червоне вино, темні сорти пива, рому та інших міцних напоїв, як правило, містять більше антиоксидантів, ніж світлі. Виходячи з цього, багато хто робить вибір на користь темного і червоного, незважаючи на більш високу калорійність.

Проте, насправді темні види алкоголю дійсно можуть похвалитися великою кількістю антиоксидантів в своєму складі. Але крім цих корисних речовин, в такому алкоголі може міститися і більше когенерів - це токсичні, біологічно активні компоненти, вироблені в процесі ферментації. Якраз вони і є причиною більш сильного похмілля на ранок.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Міф 2. Чим старіше вино, тим воно краще.

При виборі вина ми часто звертаємо увагу не тільки на його колір, сорт, місце "народження", а й на рік виробництва. Прийнято вважати, що чим воно старше, тим краще за якістю, смаку і аромату і, звичайно, дорожче. Деякі навіть купують вино і чекають ще пару років, перш ніж його відкоркувати і насолодитися ним.

Проте, все залежить від типу вина. Деякі призначені для вживання протягом всього лише одного року після виробництва. Зберігати таке вино не має сенсу і навіть протипоказано. Є й інші вина, які як раз і повинні "дорослішати", щоб стати досконалістю.

Міф 3. У темному пиві відсоток спирту вище, ніж у світлому

Темні сорти пива мають більш глибокий смак, більше вуглеводів і калорій. Дехто припускає, що вони і містять більше спирту, так як всі вони нібито варяться за методом виробництва елів і портерів, які дійсно мають високий відсоток спирту.

Насправді: світлі сорти пива хоч і мають інший колір, але це ніяк не відбивається на калорійності і градусі алкоголю. Колір залежить від тих зерен, які були використані для виробництва.

Міф 4. "Результат" нудоти допомагає протверезіти і уникнути похмілля

Якщо людини вирвало, значить, алкоголю вже немає в організмі, і головного болю і поганого самопочуття на наступний день не буде.

Насправді: всмоктування алкоголю в кров відбувається моментально після першого ковтка. У такій "реакції" організму міститиметься занадто мало алкоголю, і на загальне самопочуття це мало вплине. Якщо алкогольне сп'яніння викликало нудоту, то отруєння алкоголем організму вже сталося, і похмілля неминуче.

Міф 5. Прийом їжі перед самим сном буде запобігати похміллю

Жирний шматок піци перед сном допоможе протверезіти, зменшити вплив алкоголю і позбутися від похмілля.

Насправді: алкоголь відразу проникає в нашу кров, і якась жирна їжа в кінці застілля ніяк не вплине на його висновок з організму. Навпаки - поєднання жирної їжі та алкоголю негативно вплине на роботу підшлункової залози та інших органів і викличе кислотний рефлюкс. Все це послужить причиною того, що отруєння алкоголем буде ще гірше, ніж могло бути.

Міф 6. Вживання алкоголю вбиває клітини мозку

При кожному вживанні алкоголю людина стає дурнішим через те, що алкоголь просто пошкоджує мозок.

Насправді: якщо вживати алкоголь досить рідко і в невеликих кількостях, то турбується не про що. Вживання алкоголю може призвести до тимчасової загальмованості мислення, але не до руйнування клітин головного мозку. Алкоголь ушкоджує дендрити, які проводять нервові імпульси до тіла нейрона і передають сигнали від мозку до тіла. Нейрони - це клітини, які народжують рухові реакції на фізичні подразники.

Міф 7. Кава і холодний душ допоможуть протверезіти

Таке суперкомбо на 100% позбавить від сонливості і знизить дію алкоголю.

Насправді: печінка може переробляти близько 150 мл вина, або 350 мл пива, або 45 мл міцного напою за одну годину. Кава і холодний душ можуть трохи підбадьорити, але ніяк не "виженуть" алкоголь з організму і не усунуть наслідки від нього.

Вплив пива на організм людини.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що п’яний водій влаштував неймовірне місиво під Києвом.