У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб заявили, що заборгованість фірм, які підконтрольні і пов'язані з міноритарним акціонером і екс-президентом VAB Банку Сергієм Максимовим, за виданими банком кредитами перевищує 2 млрд грн. Про це повідомляє Finclub.net.

Мова йде про більш ніж 25 кредитних договорах, які укладені в 2004-2009 роки. Основна частина фінансів була малоліквідними заставами - майнові права на грошові кошти, продукцію.

Останній платіж в рахунок обслуговування цих кредитів скоєно 5 років тому, а велика частина кредитів не обслуговувалася більше 8 років.

Фонд нагадав про недопущення його співробітників на територію заводу "Стройдормаш". Ще одна група пов'язаних з Максимовим позичальників (ТОВ "УПТ-Інвест", ТОВ "Джэррад Україна", ТОВ "Брайтон", ТОВ "Урбан Україна") повинна банку сукупно 766 млн грн.

Головне слідче управління МВС за підсумками розслідування повідомило громадянину РФ та Ізраїлю Сергію Максимову про підозру у вчиненні низки особливо тяжких злочинів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але в зв'язку зі зникненням підозрюваного, Максимов оголошений до міжнародного розшуку.

На початку 2017 року кримінальне провадження за підозрою Максимова в розкраданні коштів банку було закрито.

Нагадаємо, у рейтингу заклятих ворогів жителів Росії Україна хоч і не на першому місці, але і далеко не на останньому, і навіть обігнала терористичне угрупування "Ісламська держава".

Крім того, про наявність повного переліку чиновників і бізнесменів, які потраплять до санкційного розпорядження США нещодавно заявили російські ЗМІ.

Дивіться сюжет про РФ

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", українці скуповують тонни доларів.