Дитина не може вічно перебувати вдома. Поїздки та подорожі розширюють дитячий кругозір і допомагають ставати самостійним. Тим не менше, батьки в будь-якому випадку переживають за дитину. На сьогоднішній день є кілька простих пристроїв, що дозволяють забезпечити зв'язок між членами сім'ї і допомогти юним мандрівникам у випадку неприємностей, повідомляє сайт Новини ІТ.

Перше, що спадає на думку, це звичайно ж смартфон. Цей пристрій не тільки допоможе зідзвонитися з батьками, але і дає можливість стежити за розкладом транспорту, маршрутом до готелю або вокзалу, прогнозом погоди на сьогоднішній день. Є ризик, що яскраві враження та відсутність звички стануть причиною втрати смартфона, наприклад в готелі. Тоді, можливо, більш надійним варіантом стане смартгодинник. Коштує він дешевше і при цьому завжди буде знаходиться на руці.

Ще одним хорошим рішенням може стати GPS-локатор. Це пристрій достатньо тримати в рюкзаку. Він допомагає визначити місцезнаходження людини з точністю до 5 метрів. Крім того, спеціальні налаштування дозволяють з певною регулярністю відсилати батькам смс з координатами чада. Молодому мандрівникові, що загубив дорогу, варто мати при собі джерело світла. Водонепроникний ліхтарик стане в нагоді в лісі і під час водних експедицій – якщо човен, сяде на мілину, світло добре видно ввечері і вночі, їм можна не тільки освітити шлях, але і попросити про допомогу. Як попросити про допомогу ліхтариком, подати сигнал "SOS", дивіться у відео.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про валізу, яку неможливо загубити