На Донбасі священик УПЦ МП архієпископ Макіївський Варнава вручив орден терористу "ДНР".

Про це написав на сторінці в Twitter Олександр Чернов.

Так званий генеральний директор "Донецького республіканського центру охорони материнства і дитинства" Володимир Чайка отримав із рук святійшого орден Святого рівноапостольного князя Володимира другого ступеня.

Подію приурочили до святкування 80-річчя Чайки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Орколизуну Чайці – 80. Захарченко зробив його "заслужений лікарем "ДНР" – то його бутафорське право. Але архієпископ Макіївський вручив йому орден: а це без згоди керівництва в Лаврі – ніяк. Тобто, пси зі столиці нагороджують погань в Донецьку", - написав автор посту.

Привітати лікаря-сепаратиста приходив і ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

У мережі вже відреагували на цей інцидент.

"А лавра в Києві в курсі?" - запитують користувачі.

Нагадаємо, у Запоріжжі стався скандал навколо священика, який хотів розмовляти українською. Його колеги, священики УПЦ Московського патріархату змушували вертатися до них виключно російською. Однак українець відстояв своє право та пішов з МП.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у будівлях церков Московського патріархату, у Святогірській лаврі на Донбасі терористи незаконного збройного формування зберігали боєприпаси з самого початку конфлікту України з РФ.