СБУ в Харкові затримала диверсійно-розвідувальну групу, що планувала підірвати потяг з військовою технікою.

Про це в ході брифінгу заявила речник СБУ Олена Гітлянська, передає Цензор.НЕТ.

"Була виявлена ​​терористична диверсійна група, яка хотіла підірвати потяг з військовою технікою ВСУ. Ми затримали групу, до якої, крім 39-річного організатора, входили ще три місцеві жителя. До речі, один з них працював в прикордонній службі", - завила Гітлянська.

Читайте також: У Харкові перекрили російсько-український канал контрабанди (фото)

"Ця диверсійна група збирала дані про наших військовослужбовців, про наші важливі інфраструктурні об'єкти, про дислокацію українських підрозділів, про пересування техніки. Російські координатори поставили завдання здійснити теракт на залізничній колії. Зокрема, планували закласти вибуховий пристрій під рейки в Харківській області. Спецпідрозділ "Альфа" затримав організатора цієї групи, якраз після закладки цієї вибухівки, потужністю 2,5 кг в тротиловому еквіваленті ", - розповіла речник СБУ.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще