Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення по лінії розмежування на Донбасі районних військово-цивільних адміністрацій. Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

На Донеччині почнуть діяти Артемівська, Володарська, Костянтинівська, Тельманівська, Ясинуватська районні військово-цивільні адміністрації (ВЦА). У Луганській області указ Порошенка передбачає створення ВЦА у містах Рубіжне, Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

Читайте також: Бойовики знову інтенсивно обстрілюють Станицю Луганську

"Військово-цивільні адміністрації у кількох районах Донецької та містах Луганської області по лінії розмежування були утворені, враховуючи загострення у зоні проведення АТО, у зв'язку зі здійсненням Росією збройної агресії проти України, необхідністю уникнення терористичної загрози та для забезпечення безпеки громадян України", — сказав перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук.

Нагадаємо, військово-цивільні адміністрації виконують повноваження, характерні для органів місцевої влади, у тому числі делеговані. Вони створюються у разі потреби за рішенням президента.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще