Зонд LRO знайшов у кратері Филолай на північному полюсі Місяця сліди кількох лавових трубок. Через них гаряча магма потрапляла на поверхню супутника Землі в її далекій юності. Там і сьогодні може бути вода.

"Наявна якість знімків поки не дозволяє нам з 100% упевненістю говорити, що це дійсно лавові трубки, однак про це говорять розміри цих структур, їх форма і геологічні властивості. Якщо там побудувати базу, то у нас буде не тільки вода, але і красивий вид на Землю - на відміну від місця посадки "Аполлонов", наша планета не буде висіти над головою, а парити над горизонтом у південно-східній кромки кратера ", - каже Паскаль Чи з Дослідницького центру НАСА імені Еймса (США).

Відкриття цікаво і тим, що кратер Филолай був утворений 1100000000 років тому, це дозволить дослідникам вивчити еволюцію Місяця в більш пізній період розвитку.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Раніше повідомлялося, що американські уфологи зробили сенсаційну заяву, довівши своїм відеороликом існування інопланетян. Мисливці за НЛО розповіли, що на Місяці вже тривалий час знаходиться колонія прибульців і продемонстрували відео підтвердження. Уфологи опублікували на YouTube-каналі відео, на якому астронавти повільно підходять до Місяця, щоб максимально точно і якісно зняти поселення прибульців на земному супутнику.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Ноїв ковчег знайшли.