Посада прем'єр-міністра РФ після майбутніх виборів може дістатися нинішньому главі адміністрації президента Антону Вайну. Подібний сценарій розвитку подій вже давно на слуху у федеральних та регіональних колах, втім сам фігурант таких планів нібито не бачить "більш професійного і технічного керівника, ніж Дмитро Медведєв".

Припускають, що Вайн збирається очолити об'єднаний Верховний і Конституційний суд, а це, на думку найближчого оточення господаря Кремля, дуже ризикована справа.

У російських ЗМІ він представлений як людина, котра вже намітила контури нового кабінету міністрів і запросить туди кілька знайомих губернаторів, чим задоволені хіба що місцеві бізнесмени. У колах підприємців главу адміністрації президента називають більш далекоглядним, аніж Медведєва – мовляв, він точно покінчить із так званою "хвилею лібералізму в уряді".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Втім, за цей час ймовірний кандидат так і не озвучив своїх амбіцій, обмежуючись тільки низкою досить обережних висловлювань.

Відомо, що Вайн став очільником адміністрації президента в серпні 2016 року, до цього працював в протокольних службах. Вже тоді з'явилися перші припущення: чиновник все ж мітить у провладне крісло, хоча й мовчить про це.

"Антон Вайн, якщо порівнювати його шлях з кар'єрною вертикаллю Дмитра Медведєва, за деякий час цілком може стати новим прем'єр-міністром - як Медведєв, який стоїть посередині між різними кланами", - так свого часу відгукнувся про нього журналіст Андрій Колесников.

Чи приєднається наближений до Путіна посадовець до прем'єрського ешелону, покаже час. Поки що у Кремлі з цього приводу завбачливо утримуються від коментарів.

Дивіться: як у Росії готуються до виборів

Як повідомляв портал "Знай.ua", Міністерство закордонних справ України закликало громадян не їхати в небезпечні країни, серед яких Лівія, Сирія, Ємен, Сомалі та Росія.