На думку фахівців, вартість мобільних пристроїв, ПК та іншої електронної продукції істотно збільшиться. Причиною цього виступає зростання цін на кобальт, який використовується у перелічених товарах. У минулому році вартість даного металу піднялася більш ніж в два рази.

У цьому ситуація повинна посилитися із-за нестабільної політичної ситуації в Конго. Дане африканська держава є основним постачальником кобальту. Технологія там розвинена слабо, тому активно використовується ручна і дитяча праця. За словами експертів, в поточному році вартість смартфонів, ноутбуків і іншої електроніки значно зросте. Аналітики заявляють, що людям необхідно використовувати в акумуляторах альтернативні матеріали, щоб вийти із ситуації з гідністю.

При виробництві одного мобільного телефону витрачають 5-10 грамів кобальту, ноутбука – 30 грамів, електромобіля – 5-20 кілограмів. Фахівці наполягають на необхідності розробок нових технологій без використання даної речовини в живлячих батареях сучасних гаджетів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що смартфон перетворили на кінотеатр.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще