Українцям запропонували дещо змінений робочий графік – стандартний день повинен тривати не більше шести годин (тобто з 8.00 до 15.00).

Згідно петиції, котра нещодавно з'явилася на офіційному ресурсі глави держави, потрібно запровадити стабільну перерву - з 12.00 до 13.00 .

Втім, тоді варто скоротити святкові дні, аби компенсувати такі зміни, повідомляє Politeka.

"Середньостатистичний українець проводить на роботі левову частку свого життя. При стандартному п’ятиденному робочому тижні, коли тривалість роботи протягом дня становить 8 годин, виходить 40 годин на тиждень", - зазначає автор звернення.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Аргументують таку пропозицію тим, що українцям не вистачає енергії та часу на особисте життя, а про продуктивність взагалі мова не йде – дається взнаки виснаження.

Цікаво, що чи не найкоротша тривалість робочого тижня у Нідерландах - 27 годин. Голландські підприємства все частіше переходять на чотириденку, а середній робочий день мешканця цієї країни триває 7 годин 30 хвилин, 35 годин – норма для Ірландії і Франції.

Показник один з найнижчих у світі, але при цьому продуктивність праці в Ірландії досить висока. У Франції п’ятниця офіційно є робочим днем, але багато компаній роблять її скороченою, тож після обіду застати когось на своєму робочому місці буває складно.

Дивіться: новий трудовий кодекс: за і проти

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські пенсіонери виявилися біднішими за собак у польських притулках.