Зовсім скоро буде Хрещення Господнє, а це означає, що величезна кількість людей поїдуть до найближчої ополонки, щоб купатися там. Адже за церковними канонами, так можна вилікуватися від хвороб і захиститися від них у майбутньому. Хоча здоровий глузд підказує, що все не так просто. Тому ми вирішили розповісти вам, які найпоширеніші помилки при купанні в ополонці і як їх уникнути.

Помилки при купанні в ополонці і як їх уникнути

Пірнати потрібно не з головою.

Це не зовсім так. Якщо ви вже наважилися купатися в ополонці, то купайтеся повністю. Інакше ви можете спровокувати різкий перепад температури між головою і тілом, а це може викликати величезні проблеми з судинами.

Їсти можна тільки дієтичні продукти.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У настільки холодній воді вашому організму потрібно багато енергії. А від дієтичних хлібців ви її явно не отримаєте. Хороший приплив енергії для організму напередодні купання можуть дати сало з чорним хлібом, горіхи, курага та родзинки.

Перед тим, як зануритися у воду потрібно поплескувати себе по тілу.

Кажуть, що це допоможе розігріти тіло. Але краще зробити звичайну зарядку. А поплескування на морозі можуть сильно пошкодити дрібні судини.

Випити для хоробрості і щоб зігрітися

Навряд чи хтось радить це робити, але деякі примудряються перед тим, як купатися в ополонці неабияк випити. Якщо ви будете робити це перед купанням, то вам загрожує лише переохолодження. Адже алкоголь розширює судини і це дає уявне відчуття тепла, але воно дуже швидко пройде і ваші судини не встигнуть прийти в порядок.

Ну і найголовніше. Перед тим, як купатися в ополонці, потрібно порадитися з лікарем, який, знаючи ваш стан здоров'я, може сказати, чи можна вам це робити, чи ні. Так само, відразу варто зазначити, що дітям, молодше 6 років, це категорично заборонено.

Дивіться: Як правильно купатися в ополонці на Водохреща.

Тепер ви знаєте, які головні помилки при купанні в ополонці і зможете їх уникнути.