Російський президент Володимир Путін у світлі останніх подій та жорстких намірів Заходу щодо санкцій раптово вирішив кардинально змінити тактику і вдатися до "миролюбних висловлювань". Втім, насправді у такий спосіб господар Кремля прикриває спробу нав'язати поняття "гібридного світу" замість "гібридної війни".

Принаймні, у цьому впевнений український журналіст і політолог Віталій Портников.

"Гібридна війна, яку Путін вів проти України більше трьох років, повинна змінитися на" гібридний світ ". А" гібридний світ "набагато більш небезпечний, ніж гібридна війна. Так," гібридний світ "- це збереження життя всіх сотень, а може бути , і тисяч людей, які неодмінно загинуть, якщо гібридна війна триватиме. Але сенс "гібридного світу" - домогтися загибелі самої Української держави ", - пояснив він у коментарі "Радіо свобода".

На думку Портникова, вивести війська Росія погодиться, але зовсім скоро на заміну їм прийдуть миротворці, а деякі з них будуть відстоювати позицію Кремля.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Відновити український контроль над східними регіонами вдасться тільки тоді, коли повноцінно набудуть чинності Мінські угоди. Не на практиці, а в реальних фактах:

"Простіше кажучи, не в найближчі роки. Причому тиснути на Київ будуть і з Москви, і з Берліна, і з Парижа. І, можливо, навіть з Вашингтона. з проблеми російсько-українського конфлікту Донбас перетвориться в головний біль самої України….Все гучніше починають лунати голоси тих, хто вимагає домовитися з Росією і" почути "Донбас ... Мінські угоди тоді будуть, нарешті, реалізовані, Донбас стане державою в державі, Крим зникне з українського порядку денного. А новий президент України поїде в Москву вигідно продати український суверенітет ", - підсумував Портников.

Дивіться: російсько-терористичні війська активізувалися, геть забувши про перемир`я, репортаж із фронту

Як повідомляв портал "Знай.ua", в оточенні Путіна вже визначилися, хто замінить Медведєва на посаді прем'єр-міністра після виборів.