Компанія "Снек-Експорт", виробник снекової продукції з виробничими потужностями в Дніпропетровській області, не торгує з окупованими територіями Луганській і Донецькій області, а також з окупованих Кримом з початку війни Росії проти України.

Про це в інтерв'ю інформаційному агентству "Українські новини" заявив генеральний директор "Снек-Експорту" Сергій Білий.

За його словами, звинувачення в такій торгівлі і фінансуванні тероризму, висунуті проти компанії управлінням СБУ в Сумській області, є повністю сфальсифікованими, оскільки не містять ніяких реальних доказів.

"У нас не було ніяких контактів з ОРДЛО після початку війни, точно так же ми перестали продавати продукцію в Росію і окупований Крим. Однак є політичне замовлення - здійснювати тиск на народного депутата Сергія Рибалку, на бізнес його сім'ї, шукати найнеймовірніші історії і фабрикувати кримінальні справи. ... щоб організувати очорнення в ЗМІ і щоб мати можливість використовувати всі ресурси СБУ, відміну серйозне звинувачення у фінансуванні тероризму. Але навіть їх спроби притягнути обґрунтування виглядають жалюгідно. Нібито один з мене Джером компанії нібито підписував якісь документи з дистрибуторами в ДНР. Потім, коли це звинувачення розвалилася, придумали якусь компанію в Білорусі, яка нібито продавала нашу продукцію в окуповані райони Донбасу. Але, судячи з усього, ця білоруська компанія, яка дійсно купувала наші снеки, теж ніколи не торгувала з окупованими територіями ", - розповів Білий.

"У підсумку вони привели людину, яку назвали співробітником нашої компанії. Хоча він ніколи не працював ні в нас, ні в одній з компаній наших партнерів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Це якась людина, яка тепер заявляє, що ми нібито постачали продукцію в Білорусь, а білоруська компанія поставляла на окупований Донбас. Фактично всі звинувачення зараз будується на його свідченнях - вигаданих від початку і до кінця. ... подібні звинувачення - просто знущання над справжніми патріотами, які працюють на нашому підприємстві ", - додав він.

За його словами, СБУ фізично не перевіряла виробничі потужності компанії в Дніпрі. "Ми готові запросити всіх бажаючих - будь то слідчий, народний депутат, активіст, учасник АТО - провести екскурсію по нашим заводам, щоб він переконався, що ніяких" лівих "потужностей не існує. ... Торгувати з цими територіями неприйнятно ні з моральної, ні з комерційної точки зору, тому що ти відразу стаєш ізгоєм в Україні. Про це я регулярно спілкуюся з бійцями на передовій, яким допомагає наша компанія, вони цінують нашу позицію і підтримують її ", - розповів С. Білий.

"Я очолюю волонтерський центр" Надія ", який вже три роки допомагає нашим військовим підрозділам, які несуть службу на передових рубежах в АТО. Це і добровільні батальйони, і регулярні підрозділи Збройних сил України в Попасній, Авдіївці та інших населених пунктах. Шефствуємо над декількома школами і інтернатом в годин Яру, Верхньоторецькому, Попасній. Я особисто намагаюся їздити на передову, спілкуватися з бійцями, щоб краще розуміти їх потреби і приймати рішення, яка допомога буде найбільш важливою ", - підкреслив він.