Любов можливо найкраще, що відбувається в нашому житті. Ми ніби отримуємо крила, готові згорнути гори і все наше існування набуває додатковий сенс. Але ця сила здатна і зруйнувати нас. Нещасна любов змушує нас відчувати фізичний біль, паралізує нашу волю і може навіть стати причиною загибелі людини. Як повідомляють російські ЗМІ, причина криється в особливостях роботи нашого мозку.

Вчені в Нью-Йорку виявили механізми страждань людини через розлучення або нерозділеного кохання. Серце бере на себе всі стреси і ніби болить. Дослідники вважають, що людина при цьому все ще здатна керувати цим станом. Для цього потрібно навчитися розуміти і аналізувати, чому людина так себе відчуває, думає і поводиться. При цьому наголошується, що "розбите серце" безпосередньо відчуває емоційний біль, але сприймає його як фізичний. Такі висновки зроблені за допомогою показань МРТ.

В голові прокидаються механізми, які активізуються при фізичному болю. Симптоми нещасної любові безпосередньо впливають на нормальний стан людини і здатність мислити. Це пояснюється тим, що нещасні не можуть перебувати у здоровому стані. При цьому мозок страждає так само, як і серце. Вони працюють у звичному режимі. З'являються нав'язливі думки про об'єкт любові. Це відбувається з постійними повтореннями.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про рецепт щасливих відносин

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще