Компанія Gartner прогнозує, що вже через 4 роки персональні пристрої будуть розуміти нас краще, ніж близькі люди. Мова йде не тільки про віртуальних помічників, але і гаджети, які зчитують наші біометричні дані та емоційні стани. Найближчим часом спорт, медицина і автомобілебудування повністю перейдуть на цифрові рейки. А це означає, що всі дані про людину можна буде зібрати в один великий каталог. Ці зміни повинні привести до збільшення тривалості терміну життя людей.

Гаджети будуть не тільки зчитувати настрій, але і підлаштовуватися під нього. Пристрої навчаться підбирати підхід до кожної людини індивідуально з урахуванням контексту. В цих умовах технології штучного інтелекту стануть необхідністю. Усі ці системи будуть зчитувати не тільки статистичні дані, але й емоційну реакцію. Наприклад, інтонацію голосу, вираз обличчя, патерни поведінки. Найбільшу користь принесуть портативні пристрої. За прогнозами Gartner, у 10% користувачів у результаті використання переносних гаджетів зміниться спосіб життя. Як наслідок, їх тривалість життя до 2021 році зросте в середньому на півроку.

Причому добитися таких результатів допоможуть не тільки спеціалізовані пристрої, але і повсякденні гаджети — смартгодинники або фітнес-трекери. Докази цього тренду можна знайти вже зараз: 2 з 10 володарів таких приладів виявляли у себе апное або аритмію під час рутинного вимірювання показників сну і серцевого ритму. Ще одна перевага повсюдного поширення ШІ-систем — це зникнення паролів. До 2022 року біометрія, машинне навчання і аналітика поведінки зведуть використання числових і буквених сполучень до мінімуму. Для ідентифікації користувачі будуть застосовувати альтернативні методи в 90% випадків, вважають експерти Gartner.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про обруч, що допоможе вам заснути

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще