Протягом всього свого життя ми прагнемо бути корисними. Ми старанно працюємо, дбаємо про ближніх і переводимо бабусь через дорогу. Відчуття потреби в схваленні оточуючих і прагнення наповнити життя сенсом – якості, що виділяють людину з тваринного світу. Проте є межа, після якої від наших прагнень вже нічого не залежить. І ця риса називається смертю. Можна, звичайно заповісти тлінні останки науці, але екологи запропонували ще один вихід. Як повідомляють російські ЗМІ, наші трупи можуть стати основою майбутнього саду.

Вчені з Бельгії пропонують використовувати прах небіжчиків для удобрення грунту. Адже труп після розкладання через рік перетворюється на корисний компост. Фахівці у сфері екології з Бельгії стверджують, що тіла померлих родичів і знайомих можуть послужити дуже корисну службу. Вся суть полягає у цінному мікродобриві, яке значно збагачує землю краще всяких мікроелементів, отриманих в результаті хімічної реакції.

Через це, на думку вчених, тіла потрібно використовувати раціонально. Згідно з проведеними дослідженнями, труп людини, через рік після розкладання, створює навколо себе дивовижну сферу добрива. По аналізах, це справжній цінний компост. Удобривши таким грунтом з небіжчика ділянку можна отримати прекрасний сад, парк, газон. Експерти схильні до думки, що можливо треба дати небіжчикам ще останній шанс принести користь суспільству.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про строки досягнення людством безсмертя

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще