Сучасній науці досить багато відомо про життя динозаврів. Однак до складання повної картини того періоду нам ще дуже далеко. Незважаючи на великі розміри деяких представників цих стародавніх рептилій, знайти скелети, що добре збереглися, досить важко. Час безжально стирає з поверхні Землі сліди колишніх форм життя, але іноді доля робить палеонтологам несподівані подарунки. Як повідомляє сайт УКРОП, сибірський динозавр став найдавнішим з усіх, коли-небудь знайдених в Азії.

Палеонтологи під час розкопок знайшли в Кемеровській області останки невідомого раніше виду гігантських травоїдних динозаврів — сибіротитанів. Команда фахівців з Петербурга і Томська зробила відкриття поблизу села Шестаково. Повідомляється, що вага стародавньої тварини могла становити близько 50 тонн, а його довжина була близько 20 метрів.

Чотирилапий сибіротитан жив на Землі 120 млн років тому і був травоїдним. При цьому з причини значного розміру хижаки боялися його атакувати. Зі слів вчених, в даний час сибіротитан є другимз описаних наукою зауроподом в Росії і найдавнішим титанозавром в Азії. На даний момент рештки тварини віддані на зберігання до Томського державного університету.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про свіжий труп динозавра, знайденний в Індії