Колишній ректор одного з Вузів Києва зробив ремонт у квартирі за кошти, які привласнив з університету, пише Politeka.

Відзначається, що оновлення квартири коштувало понад 270 тисяч гривень.

За інформацією, цією справою займається столична прокуратура. Досудове наслідком встановило, що в 2017 році на привласнені кошти ректор придбав: керамічну плитку, сантехніку, меблі для ванної та кухні.

Крім того, не збираючись ставити отримані товари на баланс вузу, екс-ректор вивіз їх з території навчального закладу і розпорядився на власний розсуд.

Зараз проти ректора відкрито впровадження ч. 4 статті 191 (відповідальність за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", неурядова організація Transparency International, яка бореться з корупцією, запустила в Facebook флешмоб #ЯнеДаю і #IDontBribe.