Соціальні мережі постійно працюють над розширенням свого впливу. Вони проникають у все нові і нові аспекти нашого життя. На сьогоднішній день вони мають доступ до інформації про наше переміщення, зміни зовнішності, коло спілкування, інтереси, а в деяких випадках навіть до біометричними даних та історії хвороби. Тепер найбільші банки Великобританії дадуть доступ популярним додаткам до рахунків своїх користувачів. Як повідомляє сайт fi.новини, це означає дозвіл платежів через Facebook Messenger, Google Wallet і їх аналоги.

Нові правила, що отримали назву Open Banking, змушують великі банки — Allied Irish Bank, Bank of Ireland, Barclays, Danske,HSBC, Lloyds, Nationwide, RBS і Santander — впроваджувати API-інтерфейси, які стандартизують безпечний допуск до даних клієнтів з їх згоди. Нові правила дають повну свободу для розвитку платіжних продуктів Facebook і Google, які вже не перший рік хочуть увійти в банківську справу, фактично не стаючи банками. Раніше їм потрібно було вести переговори безпосередньо з кожним з банків, щоб отримати доступ до даних облікового запису користувача.

Стартапам, які не мають таких ресурсів, доводилося щоразу запитувати користувачів логін і пароль, а потім надсилати їх на сайт банку для проведення оплати. Все це ускладнювало "швидкі платежі" через програми, які широко використовуються в США і Китаї. Швидкі платежі дозволяють сплатити свою частину рахунку в кафе, просто відправивши повідомлення виду "$15" в месенджері Facebook або по електронній пошті, використовуючи Google Wallet. "Наступного разу, коли вам потрібно буде відправити другу гроші, то замість того, щоб відкрити своє нудний банківський додаток, возитися з пошуком банківських реквізитів, а потім кілька раз підтверджувати оплату, ви просто наберете "+10 фунтів" WhatsApp", — говорить фінансовий консультант Девід Берч.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про боротьбу зі смарт-залежністю

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще