В понеділок 15 січня весь світ дізнався приголомшливу новину. Солістка відомої ірландської групи The Cranberries Долорес О'Ріордан раптово померла. Про її смерть поки що не розголошують ніяких подробиць, називаючи її просто "раптовою" і "шокуючою".

Долорес О ' Ріордан виповнилося лише 46 років. Вона якраз приїхала в Лондон, щоб записувати нові пісні. На жаль, цього не буде. Тому зараз фанати згадують найкращі пісні групи The Cranberries і розбирають їх на цитати. І, звичайно, серед них є візитна картка групи - "Zombie", яку Долорес О'Ріордан написала ще в далекому 1994 році. Напевно її чув кожен і зуміє впізнати за приспівом і дивовижним вокалом. Ось тільки історію написання композиції Zombie знає навіть не кожен фанат The Cranberries.

The Cranberries: найкраща пісня групи

Як ми вже сказали, Zombie була написана в 1994 році. Незважаючи на назву, яка мимоволі змушує уявляти в гниючих мерців, які безвольно ходять по вулицях в пошуках їжі, Долорес О'Ріордан писала зовсім не про це. Натхнення для написання цієї композиції у співачки з'явилося після трагічного теракту в місті Уоррінгтон. 20 березня в його центрі пролунали два оглушливі вибухи.

За цією трагедією стояла Тимчасова ірландська республіканська армія(ІРА). Її представники заклали в центрі міста бомби, через вибух яких померло дві дитини і 56 осіб постраждали. Джонатан Болл, якому було всього три роки помер миттєво, а 12-річний Тім Паррі, який жив зовсім недалеко від місця теракту, помер через 5 днів у лікарні.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Звичайно, така подія викликала загальне засудження відповідальної організації, до нього, в свою чергу, приєдналася і Долорес О'Ріордан. Яка з групою The Cranberries написала пісню-протест, або пісню-звернення:
Ще одна голівка схилилася -
Дитину повільно несуть геть.
Насильство завжди призводить до мертвої тиші,
Ми помилилися. Хто ми такі?
Але ти бачиш, це не я,
Це не моя сім'я.
В голові у тебе вони ведуть війну,
З танками, бомбами,
Бомбами і рушницями.
В твоїй голові,
В твоїй голові вони плачуть.
В твоїй голові,
Зомбі, зомбі, зомбі.
Що в твоїй голові?
Зомбі, зомбі, зомбі.

Дивіться: The Cranberries - Zombie

The Cranberries: що на даний момент відомо про смерть солістки

Як пише Rolling Stone, причина раптової смерті Долорес на даний момент не встановлена. Але це викликало справжній шок близьких і рідних співачки. Варто зазначити, що за деякими даними, раніше лікарі діагностували у Долорес О'Ріордан біполярний афективний розлад, який характеризується маніакальними і депресивними станами.