SpaceX зробив революцію в космонавтиці у 2017 році, коли ця компанія провела запуск і посадку ракети багаторазового використання типу Falcon 9. В даний час Франція і Німеччина працюють разом над власною ракетою багаторазового використання по імені Callisto.

Ariane 5 заробляє мільярди. Сьогодні європейська транснаціональна компанія Arianespace використовує на приватному ринку головним чином одноразову ракети Ariane 5 для продажу запусків супутників з космодрому Куру Французької Гвіани. Група Конгсберг протягом ряду років поставляє для неї компоненти стартових двигунів або boosters.

Ariane 6 стане робочою конячкою майбутнього. Більш дорога наступна ракета Ariane 6 в даний час розробляється Європейським космічним агентством (ЄКА) і його промисловим партнером ArianeGroup, материнською компанією Arianespace, з більш ніж 600 приватними партнерами з 13 європейських країн. Конгсберг отримав контракти на виробництво високотехнологічних компонентів для механізмів зчеплення і відділення, а також авіоніки.

Можливість розробити двигун багаторазового використання. "Очікується, що роботи над Ariane 6 і Callisto будуть закінчені до 2020 року. Тому багато хто побоюється, що Європа занадто пізно вийде на ринок, але це може мати і свої переваги. На цих ракетах можуть бути встановлені більш сучасні двигуни, де використовується водень і метан замість гасу, що дозволить підійти впритул до SpaceX", — говорить керівник програми Ariane 6 Патрік бонг е в бесіді з виданням SpaceNews.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Маск не витримає численних збоїв. На сьогоднішній день багаторазове використання не є головним пріоритетом Європи. Це може завдати шкоди індустріальної бази, так що гра не варта свічок.

Раніше портал "Знай.иа" повідомив, що інопланетяни побудували базу на Місяці.