Вже 19 січня віруючі люди будуть відзначати Водохреща. Це дуже важливе свято, тому йому традиційно передує Водохресний святвечір і піст. Тому 18 січня можна їсти далеко не все, що хочеться і коли хочеться. А головною стравою на Водохресний святвечір є саме голодна кутя. Тому ми вирішили написати для вас найсмачніший рецепт цієї страви.

Рецепт голодної куті на Водохреща

За всі новорічні свята ми вже встигли поїсти куті. І саме голодна буде завершувати весь цикл святкувань. Готують її перед Хрещенням у день церковного посту, тому знову варять зерно на воді і, взагалі, голодна кутя складається більшою мірою з крупи і меду. Але за бажанням можна додати мак, горіхи або родзинки.

Інгредієнти:
Склянка пшениці
3 склянки води
столова ложка рослинної олії
сіль
100гр маку
100г родзинок
100гр волоських горіхів
2 ложки меду

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Спочатку потрібно зайнятися пшеницею. Переберіть і промийте її. Перед тим, як ставити її варити, потрібно замочити крупу хоча б на кілька годин, а краще на ніч. І вже після цього потрібно варити пшеницю, додавши у воду сіль за смаком і ложку столової олії.

А поки буде варитися наша крупа, потрібно мак залити окропом і залишити його так на годину, щоб він настоявся. З родзинками зробити так само, тільки залишити не більше, ніж на 20 хвилин. Після того, як набухне мак його потрібно кинути в сито, щоб стекла вся рідина. Потім натираємо мак в блендері, кавомолці або м'ясорубці поки не з'явиться біла рідина.

Далі потрібно подрібнити і підсмажити горіхи. Після цього все потрібно дуже добре змішати. А якщо ж ви готуєте саме традиційну голодну кутю на Водохресний святвечір, то потрібно додати в пшеницю тільки мед і добре перемішати.

Дивіться: Голодна кутя і Хрещення

Тепер ви знаєте, як правильно готувати голодну кутю на Водохресний святвечір і ваш стіл на свято точно не буде порожнім.