За дорученням силовиків Міністерство культури України внесло російського режисера Микиту Михалкова та низку інших діячів РФ до списку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Підтвердження оприлюднили нещодавно на офіційному ресурсі відомства з підписом його очільника Євгена Нищука:

"У межах компетенції, визначеної частинами 6 та 7 статті 15 Закону України" Про кінематографію ", Положенням про Міністерство культури України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2014 року №495, на підставі звернення Служби безпеки України від 04.01.2018 року № 5/1 / 1-223 ... оновити Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, доповнивши його особами Фомін Дмитро Анатолійович (співак - ред.), Шепелев Дмитро Андрійович (телеведучий - ред.), Вакуленко Василь Михайлович (співак Баста - ред.), Михалков Микита Сергійович (Режисер - ред.) ", - значиться у документі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Цікаво, що про заборону Михалкову перетинати наші кордони говорилося ще два роки тому. Тоді він встиг відзначитися гучними і не надто позитивними заявами – порівняв себе із латвійським і радянським режисером театру і кіно Ейзенштейном, а Україну - з "фашистською Німеччиною".

Дивіться: Михалков назвав Одесу "бандерівським містом"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Михалков в черговий раз виступив з промовою на тему "чий Крим".