Відомо, що вартість оренди житла і попит на ділянки сильно зросли, але при цьому велика частина нових квартир відноситься до класу "люкс", а не доступного житла, в якому міста так потребують. Тому тисячі людей опиняються на вулицях, а благодійні організації вже не справляються з наданням адекватної допомоги всім.

Компанія Framlab запропонувала задіяти вертикальні незайняті ділянки, розташовані на глухих стінах будинків, для будівництва житла. 3D-друковані шестикутні модулі, які запропонували створити дизайнери, будуть кріпитися до стін, нагадуючи однокімнатне житло 1950-х рр. Завдяки таким схожим на стільники конструкцій в найнесподіваніших місцях можуть з'явитися активні комуни тих, кому не так пощастило в житті.

Повідомляється, що кожну капсулу побудують із сталі і алюмінію, а інтер'єр надрукують з полікарбонату і обшиють деревом. Вікна з "розумного скла" нададуть відмінні види на місто. Крім того, на них можна буде розміщувати рекламу або художні інсталяції.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

У компактних кімнатках буде меблі та необхідне обладнання для створення чистого і затишного, а також ефективного простору.

Модулі буде просто перевозити, а установка займе всього пару днів (як і розбирання). Дизайнери впевнені, що таке житло буде цілий рік захищати громадян від негоди.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що інопланетяни побудували базу на Місяці.