Весь час перебування при владі Володимира Путіна у Росії відверто спекулюють пропагандистським терміном "бази НАТО" і розповсюджують неправдиву інформацію про процедуру вступу до Альянсу.

Аби покласти край фейкам наближених до Кремля осіб та пояснити, що ж насправді відбувається, цілу низку тематичних відеороликів нещодавно оприлюднила в мережі очільниця глава парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фриз.

Дивіться: Альянс Свободи

"Російська пропаганда використовує таке поняття, як "бази НАТО", якими лякає громадян інших країн, причому в РФ регулярно звучить месседж про те, що в разі вступу в Альянс в країні тут же з'являться "бази НАТО". Але існують бази НАТО взагалі? відповідь в презентації ", - пояснила вона.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Фриз запевняє: за підготовленою серію презентацій кожен охочий може дізнатися правду про діяльність організації.

Сили НАТО та прийняття рішень про операцію

"Це перший відеоролик, який відповідає на питання: що таке сили НАТО і як приймаються рішення про проведення операцій. Звертаю увагу на те, що країни-члени самі визначають, які сили і засоби вони виділяють для виконання місій. При цьому існують певні обмеження у виділенні сил і засобів, передбачених "рисою залученості країни". Дивимося і поширюємо, адже знання і достовірна інформація - найкраща зброя проти російської пропаганди ", - підсумувала вона.

Дивіться: Стандарти, бази та членство у НАТО

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Чорному морі відбулися спільні тренування Військово-Морських Сил США та України. Тактичні випробовування провели для того, щоб військові почали втілювати стандарти НАТО вже сьогодні.