Те, що світ буквально потопає в пластикових відходів, далеко не секрет. Тільки одна велика Британія наближається до використання запаморочливим 2,5 мільярдів паперових стаканчиків з пластиковим покриттям в рік — і практично всі вони потрапляють на сміттєзвалища. або в морі, тому що їх дуже складно переробляти. Але тепер екологи сподіваються, що ступінь утилізації кавових стаканчиків може незабаром зрости, якщо буде прийнята нова модель вторинної переробки.

Поки тільки один з чотирьохсот (загальним числом близько семи мільйонів) паперових стаканчиків, які британці викидають щодня, піддається переробці - вони настільки щільно вкриті пластиком, що лише дві з 47 паперових фабрик країни здатні їх переробляти.

Компанія Frugalpac Мартіна Майерскоу, який винайшов і запатентував новий паперовий стаканчик для напоїв Frugalcup, береться вирішити цю проблему.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За існуючої технології виробництва тари картонний аркуш заливається з двох сторін розплавленим пластиком, а потім вже з цього бутерброда формується сам стаканчик. В результаті пластик надзвичайно зчіплюється з картоном, що ускладнює вторинну переробку.

Каркас нового стаканчика Frugalcup взагалі-то можна робити навіть з переробленого паперу. Потім виготовляється дуже тонкий водонепроникний пластиковий вкладиш, який вставляється в чашку, як окремий блок. Але коли використані такі стаканчики потрапляють на паперову фабрику для переробки, пластик і папір можна легко розділити.

Друга перевага нових стаканчиків Frugalcup полягає в тому, що вони виготовляються з переробленого паперу, тоді як звичайні одноразові стакани виробляються з нової.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що інопланетяни побудували базу на Місяці.