Проти епідемії кору, яка підкосила десятки українців і продовжує набирати обертів, існує лише один дійовий засіб. Тут не потрібно винаходити велосипед - досить зробити щеплення і убезпечити себе раз і назавжди.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час брифінгу сьогодні, 16 січня. За словами чиновниці, 86% хворих не були щеплені від кору відповідно до календаря. Лікування від кору не існує. На 900 хворих пацієнтів помирає один хворий.



"В Україні існує спалах кору. Було зруйновано основний щит - це загальна вакцинація. Спалах був незворотний. За останні півроку, від кору померло четверо дітей і двоє дорослих. Кожна смерть, яку можна було б запобігти є трагедією для нашої країни. Тому як в цивілізованій країні, яка йде у Європу, має бути нуль смертей від кору", - расскаала Супрун.

"Всі ви пам'ятаєте скандали, пов'язані з вакцинацією. Хочу вас переконати, що ситуація з вакцинацією змінилася. На сьогоднішній день в Україні є тільки якісні бельгійські вакцини від кору", - зазначила вона.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вона також зазначає, що кір прийшов в Україну з Румунії. "Кір прийшов до нас з Румунії, де також є проблема з рівнем вакцинації", - підкреслила в.о. міністра.

Уляна Супрун на брифінгу


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те як українська екс-чиновниця (!) закликала відмовитися від щеплень на користь гомеопатії.