Експерти спрогнозували подальший ріст курсу долара до кінця тижня. Однак скоро, як обіцяють українцям, ситуація нарешті стабілізується.

Про це розповів експерт-економіст Вадим Іосуб, - пише Politeka.

"Безготівковий долар може піднятися до 28,9 грн, а готівковий долар в банках буде торгуватися по 28,7/29 грн", – говорить Іосуб.

Разом з тим, вже найближчим часом ситуація стабілізується. Так, Сергій Фурса нагадав, що за аналогічним сценарієм події розвивалися рік тому. Відповідно, навесні слід очікувати зміцнення гривні

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Думаю, що в поточний момент курс не вийде за рамки 29 грн/$1 на тривалий період, а далі ми зможемо побачити поступове зміцнення гривні, як це і було в минулому році", – згоден фінансовий аналітик Віталій Шапран.

Вже скоро стрибки на міжбанку перестануть так жахати українців, Національний банк вже почав "лікувати" ситуацію, проводячи інтервенції з продажу валюти.

На міжбанку баланс починає вирівнюватися, адже експортери вже активніше почали працювати.

Експерт додав, що до кінця місяця долар може досягти позначки в 20 гривень, однак НБУ робить усе можливе, щоб не допустити такого розвитку подій.

Нагадаємо, 16 січня, євро побив черговий антирекорд на міжбанку.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ПриватБанк попередив українців про нові схеми шахрайства.