Україна розглядає можливість створення зони вільної торгівлі з Албанією, крім того, зацікавлена в економічному співробітництві з цією країною, передає Уніан.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Міжурядова комісія з питань торговельно-економічного співробітництва, робота над створенням якої триває, повинна стати хорошою основою для початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та Албанією", - зазначила вона.

Також Климпуш-Цинцадзе додала, що Україна готова працювати над лібералізацією торгівлі в рамках двосторонньої міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Варто відзначити, що Україна вже має угоду про вільну торгівлю з Канадою, включаючи торгівлю товарами і державні закупівлі, Грузією (торгівля товарами), Македонією (торгівля товарами), Чорногорією (торгівля товарами і послугами), країнами Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), а також країнами Співдружності незалежних держав.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Однак з 1 січня 2016 року Російська федерація в односторонньому порядку відмовилася виконувати свої зобов'язання в рамках угоди.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що тільки після двох років збитків та дискримінації в Києві погодилися визнати, що зона вільної торгівлі з ЄС обернулася для України провалами і втратами, вважає Віктор Медведчук.