Роботи вже вміють бігати і стрибати. Деякі з них здатні робити сальто і лазити по стелажах. Крім того, вони навчилися виконувати різноманітні виробничі функції, від простої роботи біля конвеєра, до управлінської діяльності. Проте машина продовжує залишатися машиною і дотримання суто раціональних цілей часом призводить до курйозів. Агентство перспективних проектів при міноборони США розпочало збір даних, необхідних для морального виховання роботів, передають російські ЗМІ.

Агенція, що займається перспективними роботизованими розробками для армії США, відкрила проект по розробці поведінкових алгоритмів штучного інтелекту, який незабаром може бути впроваджений у військову діяльність армії Америки. Розроблені і запущені на сьогоднішній день системи, оснащені ШІ, мають дуже високий рівень автономності, який ніяк не позначається на якості їх роботи, що говорить про досконалість роботизованих технологій.

Основною проблемою ШІ є те, що функціонування роботів знаходиться на досить низькому рівні з точки зору моралі. Першими це зазначили вчені, які використовують допомогу ШІ у своїй роботі, і самі розробники роботів. "Низькою мораллю" роботів вирішив впритул зайнятися агентство DARPA, яке вже почало збір даних серед населення для відтворення детальної картини "прийнятної" моделі поведінки роботів з точки зору морально-етичних норм. Проект відкритий нещодавно, збір таких даних є лише відправною сходинкою величезного шляху по удосконаленню ШІ. Такі удосконалення робототехнології допоможе з максимальним комфортом ввести роботів і штучний інтелект в життєдіяльність людей в найближчому майбутньому.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про робота, який написав резюме

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще