Депутат Миколаївської міської ради від "Опозиційного блоку" Ігор Копійка був затриманий співробітниками прокуратури разом з представниками Головного управління Національної поліції в Миколаївській області в понеділок, 15 січня.

Про це повідомляє видання "Новости-N" з посиланням на прокуратуру.

Уточнюється, що разом з депутатом був затриманий його син. Їх підозрюють в створенні схем по виведенню коштів в сфері житлово-комунального господарства міста.

Видання спробувало зв'язатися з цивільною дружиною Ігоря Копійки Світланою ЛАСУРІЯ, але на телефонні дзвінки вона не відповідає. За наявною інформацією, у них в будинку проходять обшуки. Крім того, правоохоронці обшукують транспортні засоби, що належать родині.

Журналісти додали, що депутат Ігор Копійка є заступником голови фракції "Опозиційний блок" в Миколаївській міській раді. Раніше він був одним з тих, у кого пройшли обшуки по так званій "справі Мультика" - всього в Миколаєві пройшли слідчі дії по 95 адресами.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як уточнили у вівторок, 16 січня, в прокуратурі Миколаївської області, в місті було викрито злочинну групу на чолі з депутатом Миколаївської міської ради, яка займалася систематичним розкраданням бюджетних коштів.

Так, правоохоронці затримали депутата Копійку, його сина, помічника і двох керівників підприємств в сфері житлово-комунального господарства.

"Ця злочинна організація діяла протягом 2016-2017 років і систематично здійснювала розкрадання бюджетних коштів. Члени організованої злочинної групи, намагаючись приховати свою злочинну діяльність і піти від відповідальності, запропонували працівнику прокуратури неправомірну вигоду в розмірі 250 тис. Гривень за закриття ряду кримінальних проваджень" , - додали в прокуратурі.

Згідно з повідомленням, проведено 11 санкціонованих судом обшуків, вилучено грошові кошти. В даний час готуються повідомлення про підозри і вирішується питання про обрання всім фігурантам запобіжного заходу

У свою чергу, видання "Новости-N" сьогодні оприлюднило нові подробиці затримання Копійки.

Журналісти з'ясували, що хабар в розмірі 250 тис. Гривень нібито була призначена для слідчого прокуратури Миколаївської області - за непритягнення до кримінальної відповідальності у справі про зловживання з бюджетними грошима під час ремонту дахів.

"Найцікавіше, що фізично прокурорський працівник цих грошей не отримав - їх знайшли в автомобілі у сина Ігоря Копійки, Миколи. Сам депутат Копійка заявляє, що буквально за день до цього повернувся з Німеччини, куди він їздив на новорічні свята, і не тільки не ходив ні в яку прокуратуру, але навіть і мимо не проїжджав ", - сказано в повідомленні.

У той же час відомо, що син депутата, Микола Копійка, разом із засновником однієї з миколаївських фірм сиділи в миколаївському ресторані. Разом з ними був і слідчий прокуратури. Саме біля ресторану було проведено затримання.

Одночасно із затриманням Миколи Копійки біля свого будинку був затриманий і Ігор Копійка. І тільки після цього почалися обшуки.

Нагадаємо, що портал "Знай.ua" раніше повідомляв про те, як "нічний метелик" виставила дочку на продаж.