На півночі Ізраїлю шпаків зняли в процесі міграції.

Звичайні шпаки можуть об'єднуватися в численні, до декількох тисяч особин, зграї. При цьому під час польоту вони можуть повторювати рухи один одного, при цьому не стикаються.

Виглядає це дійство вражаюче, тому як зграя створює враження єдиного організму. Швидкість шпаків під час таких маневрів досягає 40 км / ч. При цьому рух зграї птахів утворює фігури, схожі на торнадо і інші геометричні фігури.

Шпаки женуть яструба

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомлялося, що групі дослідників з Національного автономного університету Мексики на чолі з Костянтино Масіяс Гарсія прийшли до висновку, що міські птахи використовують сигаретні недопалки для боротьби з паразитами в своїх гніздах. Спостереження проводилися за гніздами сочевиці, мексиканських аналогів наших виробів. Виявилося, що птахам відомі токсичні властивості тютюну і його здатність відганяти шкідливих комах.