Через довгі 7 місяців після введення безвізового режиму в Україну нарешті привезли необхідне обладнання. Тепер черги за біометричними паспортами повинні істотно скоротитися.

Про це повідомляє український телеканал ТСН. У сюжеті йдеться про верстаті, на якому друкуються документи.

У черзі за біометричними паспортами коштують 800 тисяч українців. Повідомляється, що верстат дозволяє виготовляти вдвічі більше паспортів – замість 10 тисяч – 21. Таким чином на поліграфкомбінаті «Україна» обіцяють за 3-4 місяці побороти черзі в сервісних центрах.

При цьому на запитання, чому тільки зараз придбали цей необхідний верстат, на комбінаті відповідають, що винна процедура закупівлі. Нібито важливе обладнання замовили в Нідерландах ще 8 місяців тому, але його потрібно було виготовити, зібрати і доставити.

Ціна одного станка становить 1,5 млн євро. На комбінаті також повідомили, що черги були бо не встигали вносити персональні дані, цим повинен зайнятися новий верстат. Наступним в Україну планують доставити верстат для виготовлення ID-карт.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що портал "Знай.ua" раніше повідомляв про те, що Британія висунула Україні серйозний "безвізовий ультиматум".