Нажаль, в зимову пору застуда – звичне явище. І люди часто займаються самолікуванням, вважаючи, що про грип та застуду знають все.

Пора розвіяти міфи про ці захворювання і навчитись правильно лікуватись. Медики наполегливо радять звернути увагу на основні 6 міфів про грип, які варто назавжди забути.

Застуда свідчить про слабкий імунітет

Ні, застудитися може людина з будь-якою імунною системою, тому що застуда – це результат роботи вірусу, який потрапив в організм через ніс, рот або очі, а імунна система просто не змогла впоратися з ним.

Вітамін С допомагає вилікувати застуду

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ні, на жаль, жоден вітамін С, який ви приймаєте в таблетках і фруктах не захистить вас і не вилікує застуду. Незважаючи на те, що вітаміни і мінеральні добавки приносять користь організму, вони не можуть впливати на вірус.

Грипом можна захворіти лише один раз в сезон

Не довіряйте цій "байці", адже зараження одним штамом вірусу не захистить людину від нових або мутованих штамів грипу.

Інгаляції допоможуть при грипі чи застуді

Накритись ковдрою і дихати теплим повітрям над каструлею з картоплею або теплою водою – з дитинства добре відома процедура. Однак, такі дії не допоможуть вилікувати застуду, але сама інгаляція допоможе зняти симптоми.

Немає симптомів – немає застуди

Людина, яка вже підхопила вірус застуди, під час інкубаційного періоду вірусу вже може заразити ГРВІ інших людей.

З людиною, яка хвора на грип або застуду, не можна займатися сексом

Не вірте таким чуткам і знайте, що секс сприяє підвищенню в організмі рівня імуноглобуліну А, який допомагає боротися з інфекцією, підсилює кровообіг. Але поцілунків в такій ситуації все ж краще уникати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вже близько трьох тисяч осіб захворіло на кір по всій Україні. Медики розповіли, як уберегти дитину від епідемії.