Всі наміри Росії спрямовані виключно на те, аби остаточно посилити сферу впливу Кремля в Україні та знищити основи державності.

Відповідну заяву під час щорічної зустрічі з керівниками дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій зробив президент Петро Порошенко.

"Все, що сьогодні робить Росія в Україні, має єдину мету: повернути нас в свою так звану "сферу впливу ", знищити українську державу як таку. Найбільш дієвою формою протистояння імперським амбіціям Кремля є побудова успішної демократичної і незалежної України ", - пояснив він.

На думку глави держави, вся надія зараз – тільки на армію, адже саме вона повинна відстоювати стабільність і гарантувати мир не тільки у своїй країні, а й у всій Європі зокрема.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Спроби умиротворення агресора завжди, без будь-яких винятків, ведуть до зростання його апетитів і, як результат, нової агресії. Тому необхідність жорсткого, безкомпромісної відсічі тим, хто грубо порушує норми міжнародного права, сьогодні очевидна. Ми будемо продовжувати прокладати шлях для реінтеграції окупованих українських земель мирним, політико-дипломатичним шляхом ", - додав Порошенко.

Дивіться: російська військова агресія проти України, 2014 рік, розслідування ГПУ

Як повідомляв портал "Знай.ua", 16 січня 2018 року на кордоні Ростовської області і тимчасово окупованого Донбасу перекриють трасу для посадки винищувачів.