Знай.uа зібрав найцікавіші події сьогоднішнього дня, щоб ви знали, яке свято 17 січня.

Яке свято 17 січня

Сьогодні відзначають День дитячих винаходів.

А в Італії 17 січня День святого Антоніо.

У народному календарі відзначають Зосима-пасіка.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Хто зі знаменитостей народився 17 січня

У 1962 році в Канаді народився голлівудський комік і актор Джим Керрі. Його батьками були Кетлін Керрі (в дівоцтві Орам), співачка, а пізніше домогосподарка, і Персі Керрі, саксофоніст-самоучка і бухгалтер. Поки Джим навчався в школі в родині були величезні проблеми з грошима і всім, включаючи майбутнього актора і його сестер, довелося працювати на заводі прибиральниками. У 1983 році у Джима відбувся акторський дебют у фільмі «Гумове обличчя» режисера Глена Салзмана. У цьому ж році він знявся у фільмах «Все в доброму смаку» і «Гора Куппера» режисера Девіда Мітчелла в ролі Боббі Тода. Через деякий час він став одним з найвідоміших акторів Голлівуду. Найпопулярніші його фільми: "Маска","Бетмен назавжди", "Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин", "Ейс Вентура: Коли кличе природа", "Тупий і ще тупіший", "Брехун, брехун", "Брюс Всемогутній", "Шоу Трумана".

У 1987 році в Сімферополі народився український боксер Олександр Усик. Закінчив Львівський державний університет фізичної культури. Але в дитинстві займався і захоплювався футболом. Коли йому було 19 років, він спробував себе на рингу у ваговій категорії 75 кг і відразу ж виграв. Після цього був запрошений до збірної України, але другим номером. У 2011 році він переміг на чемпіонаті світу, вигравши у болгарина Терлева Пулєва, росіянина Артура Бертербиева, білоруса Сергія Корнєєва, а у фінальному бою азербайджанця Тимура Маммадова.

Що цікавого сталося в історії 17 січня

1605 - уперше опубліковано роман Сервантеса "Дон Кіхот".

1377 - Резиденцією Папи Римського стає Ватикан.

17 січня 2001 року євреї, що пережили Голокост, домоглися компенсації від влади Австрії за майно, конфісковане у період правління нацистів.

Хто зі знаменитостей помер 17 січня

У 1750 помер італійський композитор Томазо Альбіноні.

17 січня з життя пішов 19-й президент США (1877-1881), військовий і політичний діяч Ратерфорд Берчард Хейс.

Дивіться: Джим Керрі - Начальник пожежної охорони Білл.

Тепер ви знаєте, яке свято 17 січня і точно нічого не пропустите.