Якщо популярна нині в світі криптовалюта Bitcoin раптово обвалиться, то Україна одна з перших постраждає від цього.

Про це заявили аналітики міжнародного банку Citibank.

За словами експертів, Україна входить в першу п'ятірку країн, які постраждають в результаті краху криптовалюти.

Дослідники стверджують, що біткоіни - це "мильна бульбашка", і він лопне в самий невідповідний момент, що загрожує серйозними проблемами для економіки багатьох країн, включаючи Україну.

"Ми бачимо деякі класичні ознаки бульбашки, яка досить просунута. Одним з потенційних тригерів можуть стати урядові заборони біткоіна з кількох причин. Як правило, з точки зору публічної політики, набагато краще позбутися тягара якомога раніше. Одна з причин полягає в тому, що негативний ефект від краху великої бульбашки набагато небезпечніше, ніж від меншої", - заявили спеціалісти.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

За їх словами, найбільший удар буде завдано по Росії, також в трійку лідерів увійдуть Нігерія і Нова Зеландія, а на четвертому місці знаходиться Україна. Нагадаємо, що за останню добу курс біткоіни знизився на рекордні 25 відсотків.

Прогноз щодо біткойна

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", фахівці стверджують, що біткоіну поки що так і не вдалося стати зручним платіжним засобом. А користувачі закидають звинувачення найбільшому крипто валютному обміннику в саботажі.