Група британських архітекторів розпочала краудфандингову кампанію, щоб зібрати понад 2,5 млрд. євро для побудови копії фортеці Мінас-Тіріт з "Володаря перснів".

Про це пише британська The Telegrаph.

"Ми амбітна команда архітекторів та інженерів, які бажають створити прекрасну і функціонуючу копію Мінас-Тіріта, як цю фортецю зобразив Пітер Джексон у своїх фільмах", - зазначили організатори.

Якщо організатори кампанії зможуть зібрати потрібну суму протягом 60 днів, фанати творчості Джона Рональда Руела Толкіна отримають змогу пожити чи попрацювати в місті-фортеці з його книг.

Лідер кампанії Джонатан Вілсон оцінив у 15 млн. фунтів вартість землі, 188 млн. фунтів - витрати на працю і 14 млрд. фунтів - на матеріали.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: "Інопланетні будівлі" під Копенгагеном виявились комуною (фото)

Гроші, що залишаться від проекту, який має бути завершеним до кінця 2023 року, будуть використані для підтримки фортеці і послуг відвідувачам.

Водночас за 11 днів кампанії організаторам вдалося зібрати лише трохи більше 400 фунтів.

Як повідомлялося раніше, американський уряд повернув владі Франції картину Пабло Пікассо "Перукарка" (La Coiffeuse) 1911 року. Митники США виявили її у Нью-Йорку при спробі контрабанди в грудні 2014 року.