Попри прогноз про потепління до України наближається справжній погодний апокаліпсис. Синоптики та рятувальники попереджають українців про серйозне ускладнення погодних умов.

У середу та четвер (17-18 січня) спеціалісти радять відмовитися від відпочинку в горах. У Карпатах та на Закарпатті очікується потужний вітер (15-20 м/с)та снігопади. Також українців попереджають про сходження лавин.

Також внаслідок впливу активного циклону в Україні впродовж 17 січня прогнозується суттєве ускладнення погодних умов.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За даними ДСНС, на території Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні і дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, в Києві близько 20 сантиметрів.

У Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях сильний дощ з переходом в сніг.

В Україні, крім західних областей посилення вітру до 15-20 м / с, очікується в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 25-28 м / с, на дорогах України ожеледиця.

У столиці та Київській області прогнозують снігопади та пориви вітру. Варто бути обережним на дорогах, як водіям, так і пішоходам.

Також прес-служба "Укрзалізниці" попередила про можливі зміни в розкладах поїздів і їх затримок через снігопади.

Хоча, як зазначається, не дивлячись на складні погодні умови 16 січня в південних областях залізничникам вдалося забезпечити безперебійну роботу.

На середу перевізник поки що розклад руху поїздів не змінював.

А на окремих трасах можуть обмежити рух, тому варто стежити за повідомленнями відомств та служби ДСНС.

Дивіться, чим закінчилась для чоловіка спроба поїхати на роботу в негоду

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", одесит, незважаючи на негоду, попірнав у штормові хвилі.