Доки між Україною, Росією і міжнародним співтовариством тривають дискусії щодо введення миротворців на Донбас, в ООН вирішили сказати своє слово. В Організації побоюються, що конфлікт на Донбасі може перейти в заморожений стан. Щоб запобігти цьому, ООН активізує свою діяльність на сході України. Про це заявив генеральний секретар організації Антоніу Гутерріш, передає Центр новин ООН.

"Необхідно вийти з паралічу, який дозволяє європейським конфліктам тривати, а також переходити в заморожене стан. Спираючись на досвід двох світових воєн і з огляду на ресурси і потужності, доступні в Європі, немає виправдання існуванню конфліктів в регіоні", - заявив він.

За словами генсека ООН, конфлікт в різних частинах Європи, в тому числі і на сході України, народжує зростання націоналізму і активізує відповідні ініціативи. Тому без втручання миротворців вирішення питання неможливе.

Нагадаємо, раніше надзвичайний і повноважний посол України Роман Безсмертний звинуватив ООН в ігноруванні конфлікту на Донбасі. За його словами, організація взагалі не бере ніякої участі у врегулюванні проблеми, а лише з боку "спостерігає як два учасники, два засновника ООН воюють".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила свою думку з приводу "миротворчих" ідей Путіна.