Насправді отримати переохолодження не так складно, як здається, адже вистачить звичайних -10 градусів. Потрібно відзначити, що скоро буде Хрещення Господнє, а головною традицією свята є купання в ополонці. Тому незабаром багатьом людям, можливо, потрібно буде дізнатися, яка перша допомога при переохолодженні.

Перша допомога при переохолодженні

У першу чергу потрібно прибрати потерпілого з холоду, будь-яка його дію тільки погіршить ситуацію. Знайдіть тепле приміщення, напої і укрийте людину пледом.
Мокрий одяг потрібно зняти і огорнути людину ковдрою, і покласти в горизонтальне положення. Ось тільки голову чіпати не потрібно.
До грудей потерпілого потрібно покласти грілку з теплою водою.

Так само, перша допомога при переохолодженні свідчить, що у людей часто бувають обмороження невеликих ділянок тіла. Багато людей відразу ж приймаються обігрівати їх гарячою водою, але робити цього категорично не можна, вона може тільки погіршити ситуацію. Накладіть на обморожені ділянки термоізоляційні чисті стерильні пов'язки.
Якщо все, про що ми говорили вище не допомагає, то людині треба сходити в теплу ванну. Але не вище 40 градусів. А вже після цього потрібно знову повернутися в ліжко, обкластися теплими грілками і укутати ковдрою.

А якщо ж переохолодження виявилося сильним, і чоловік знепритомнів, то потрібно відразу ж робити штучне дихання і непрямий масаж серця. В цей час хтось вже повинен викликати швидку допомогу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо після зігрівання постраждалого в нього проявляються судоми, розлад мови, порушення ритму серця та інші відхилення у функціонуванні організму, його необхідно доставити у медичний заклад.

Слід зазначити, що при переохолодженні зігрівати потерпілого потрібно поступово – це головне правило. Не можна одразу після цього зануритися в гарячу ванну, або побігти в баню. Через різкий перепад температури капіляри в організмі можуть сильно пошкодитися, а це в свою чергу може викликати внутрішні крововиливи і інші небезпечні ускладнення.

Дивіться: "Перша допомога при обмороженні"

Тепер ви знаєте, яка перша допомога при переохолодженні, але сподіваємося, що це вам не знадобиться.