Навколо законопроекту про реінтеграцію Донбасу ще з учорашнього дня розгорталися постійні суперечки – опозиція і провладні представники не могли дійти згоди щодо ключових положень, в залі засідань комусь прийшло в голосу кинути димову шашку, аби зірвати ухвалення документу.

Втім, за нього таки згодом проголосували, але далеко не всі політики. Найбільш неоднозначною виявилася ситуація із визнанням так званих "Л/ДНР" терористичними організаціями.

Із 340 присутніх за поправки до закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" віддали свої голоси всього 76 парламентарів.

Поіменний список нещодавно з'явився на офіційному ресурсі Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У цій правці відзначається, що організації "ЛНР" і "ДНР", які здійснюють управління на окупованих територіях України, визнаються терористичними організаціями. Я не розумію, чому комітет не підтримав цю поправку, якщо ми з вами три роки проводимо антитерористичну операцію?"- пояснила автор поправки, депутат від "Радикальної партії" Оксана Корчинська.

Слід відзначити, що основні положення документу спираються на резолюцію Радбезу ООН по Донбасу, а пріоритетне значення надається Мінським угодам.

Дивіться: реінтеграція Донбасу: депутати не можуть дійти згоди щодо назви законопроекту

Як повідомляв портал "Знай.ua", ООН візьме під контроль вирішення проблем тимчасово окупованих українських територій.